Uvod   Bibliografija   Dela   Izložba   Kritike   Knjiga gostov   Kontakt   

Kritike
 

Iztok Vrhovec: roman Sreča
Gregor se po več kot petindvajsetih letih vrača v majhno nemško mesto, kamor so ga med vojno prisilno izselili skupaj z družino. Ženska, ki ji je med vojno nesebično pomagal, mu nenadoma zapusti veliko vsoto denarja...
Revija Premiera: Lično zasnovan spletni dom Več...
Lično zasnovan spletni dom pisatelja Ladislava Črnologarja, avtorja romanov in povesti, radijskih iger, zbirk pregovorov, misli...
Marko Hudnik: Tri povesti
Nekaj let je minilo, odkar sem prvič bral Črnologarjevo prozo in zdaj se sprašujem, ali so misli, ki sem jih ob tisti priliki zapisal, še veljavne in ali so brez dodatkov uporabne tudi za Logarjevo skrivnost, Slo po strahu in Voluharje - pod skupnim naslovom Tri povesti? Svet ni več isti in tudi jaz ne; ugotovil sem, da je najboljše, če se stvari lotim čisto znova.
Marjan Čufer: Tri povesti
Ladislav Črnologar je že več kot dvajset let opazno prisoten v slovenskem literarnem prostoru. V zadnjem času je prejel tudi nekaj uglednih nagrad in priznanj za svoje literarno delo. Črnologar se nikoli ni spogledoval z najsodobnejšimi, modernimi stili. Ni poskušal s kakim posebnim načinom pisanja pritegniti pozornosti bralca ampak je to storil z vsebino in izredno berljivostjo njegovih del.
Edo Torkar: Razstreljeni Bog
Ladislav Črnologar z Jesenic je doslej izdal v samostojnih knjigah že čez dvajset romanov oziroma povesti in radijskih iger. Dejstvo, da je večina teh knjig izšla v razmeroma visoki nakladi, bi nas lahko zapeljalo k misli, da imamo opraviti le s t. i. "ljudskim" pisateljem, ki streže zgolj nezahtevnemu okusu širokih ljudskih množic.
Strokovno mnenje red. prof. dr. Martina Žnideršiča Povečaj
G: Ladislav Črnologar me je zaprosil za strokovno mnenje in oceno, ali njegove izdelke v obliki miniaturnih knjižic (z različnimi naslovi) lahko ocenimo kot izdelke domače in umetne obrti. Po pregledu njegovih izdelkov sem mnenja, da spadajo v področje domače in umetne obrti.
Članek v časopisu Delo Povečaj
Poskeniran članek v besedi in sliki.


Izvedba: © Intella, 2001-2018. Vse pravice pridržane.